COVID INFO

OPGELET! Wij zijn genoodzaakt door de aangepaste en verstrengde coronaregels tot nader order de club dicht te houden.

Enkel toegang met een covid safe ticket (QR-Code) + SelfTest.

Note: Zelftest te verkrijgen aan de ingang (5 euro) of eigen ongebruikte testkit mee te brengen. 

ZELFTEST

Voor het afnemen van de zelftest gaat de deur een half uurtje voor opening reeds open. Je meld je aan, we scannen je QR-code; indien groen rekenen we de zelftest af en nemen we samen de zelftest, waarna we vragen om 15 minuten in de wagen te wachten om dan het resultaat te kennen en indien negatief de verdere stappen te nemen naar plezier

Let op; dit is geen irritante PCR test, doch een minder penetrerende kort wattenstaafje die een paar centimeter in de neus moet ingebracht worden door uzelf.

COVID SAFE TICKET

Wat is het?

Met je Covid Safe Ticket kan je bewijzen dat je

  • ofwel al zeker twee weken volledig gevaccineerd bent,
  • ofwel recent negatief bent getest,
  • ofwel het voorbije half jaar al eens besmet bent geweest met het coronavirus (via een herstelcertificaat).

De negatieve PCR-test mag niet ouder zijn dan 48 uur. Een sneltest mag ook, maar die mag niet ouder zijn dan 24 uur. Zelftesten worden niet aanvaard.

Hoe vraag ik het aan?

Er zijn een paar manieren om het certificaaat aan te vragen

  • Via je smartphone kun je de officiële CovidSafeBE-app downloaden. Je moet er dan drie vragen beantwoorden die uitwijzen welke Covid-certificaten er voor jou beschikbaar zijn. Om die in de app te ontvangen, moet je je aanmelden met een digitale ID, zoals Itsme.
  • Wie liever de website gebruikt, kan terecht op www.covidsafe.be. Daar vind je de link naar de overheidswebsites waar je jouw certificaat kunt downloaden en eventueel afdrukken. Het is ook mogelijk het certificaat te laten opsturen naar je thuisadres, maar dan moet je er wel rekening mee houden dat je het document pas een week later krijgt.
  • Ten slotte is er ook een telefoonnummer waarop je een papieren document kunt aanvragen. Voor Vlaanderen is dat via het nummer 078/78.78.50